Fotomens in da house

Ik ben nogal een fotomens. Foto’s hebben voor mij een heel grote emotionele waarde, en ik hou ervan om door albums (digitaal of ‘echt’) te grasduinen en nostalgisch terug te denken aan vroeger. Zalig toch, om via een foto een bepaald moment voor een stuk te kunnen herbeleven, en even terug gekatapulteerd te kunnen worden zonder dat er een teletijdmachine aan te pas komt?

Ik blader ook nog regelmatig door mijn albums van toen ik klein was, en het is geweldig om dat te doen samen met de kindjes. Die vinden het vooral hilarisch dat hun mama ook nog klein is geweest, en wat voor kleren/kapsel/… waren dat nu?!

Fotoalbums: het blijft bij een goed voornemen

Vroeger maakte ik ook mooie fotoalbums van al onze (verre) reizen, maar helaas blijft het sinds ik mama ben bij een goed voornemen: ik wil heel graag een fotoalbum maken van elk jaar. Maar euh… ondertussen zijn we dik zes jaar verder, en heb ik welgeteld nul fotoalbums op de teller. Oeps…

Ik ben wel al een paar keer begonnen met foto’s te selecteren, maar dan duikt er telkens weer een ander project op (zoals een boek schrijven, ik zeg zomaar iets) en dan staat ‘fotoalbums’ weer onaangeroerd te blinken op mijn todo-lijstje. Ik hoop er in 2019 eindelijk werk van te kunnen maken… Al ben ik er nog altijd niet helemaal aan uit hoe ik het dan precies moet aanpakken. Een boek per kind per jaar? Een boek voor het hele gezin per jaar, en dan een paar keer laten afdrukken? Hoe doen jullie dat?

In elk geval, ook zonder fotoalbums krijgen foto’s een prominent plaatsje bij ons thuis. Zo hebben we onze eigen ‘wall of fame‘ in de woonkamer. Al is die eigenlijk ook wel aan een update toe, maar die babyfoto’s zijn gewoon zó schattig!

Bureaukalenders, een jaarlijkse traditie

Elk jaar stel ik ook een bureaukalender samen, met de leukste foto’s van het afgelopen jaar. Dat gaat net iets sneller dan een heel album, waardoor ik daar wel nog net de tijd voor vind. En ik geniet daarna een heel jaar van het resultaat: telkens er een nieuwe maand begint, is het een beetje een ‘verrassing’ welke foto’s er nu ook weer op de kalender stonden bij die maand. Ik maak die bureaukalender al jaren bij smartphoto.be, en die van 2019 staat alweer te blinken op mijn bureau, klaar voor gebruik.

Ik maak ‘m trouwens altijd in tweevoud, zodat de wederhelft er ook eentje op zijn werk kan zetten. (Die wederhelft is minder een ‘fotomens’ trouwens. Hij krijgt het telkens keihard op zijn heupen als ik op reis of tussendoor foto’s sta te maken en als hij moet wachten. En hij staat niet bepaald te springen als hij zelf tot fotograaf wordt gebombardeerd – en tussen ons gezegd en gezwegen is er aan hem ook geen topfotograaf verloren gegaan. Maar hij is wel vragende partij voor zijn kalender, en is dan heel content met het resultaat. Snappe wie het snappen kan…)

Keileuk cadeau-idee voor de kindjes

Toen ik een paar weken geleden aan de kalenders voor 2019 bezig was, zag ik daar trouwens een superleuk cadeau voor de kindjes: gepersonaliseerde boeken. Ik schreef het hier al eerder: bij ons thuis zijn we nogal into boekjes (behalve de vader des huizes dan, die prefereert een luisterboek, haha). En wat is er dan leuker dan een boek dat je niet alleen op het lijf is geschreven, maar ook op de naam?!

In december wordt er hier precies een speelgoedbom gedropt door Sinterklaas, dus probeer ik de categorie speelgoed tijdens de kerstdagen zoveel mogelijk te beperken. Onder de kerstboom gaan we vooral voor nuttige cadeau’s, zoals een elektrische tandenborstel (maar dan wel van Star Wars), een dekbedovertrek (van Mickey Mouse) of … boeken. Ik wist dus meteen wat ik zelf onder de kerstboom wou leggen voor onze boys: een gepersonaliseerd boek!

Voor Louis koos ik ‘MyNameBook’, met dieren die via rijmpjes de letters van zijn naam verzamelen. En voor Leon, die heel gefascineerd is door landen/(hoofd)steden/vlaggen, werd het ‘Reis door Europa’. Je kan vooraan het boek nog een boodschap toevoegen, en het boek zelf is dus volledig gericht op het kind in kwestie. Voor hele kleintjes kan je zelfs een prentenboek in elkaar steken met eigen foto’s!  Persoonlijker kan het niet, denk ik dan, en naar mijn gevoel hét perfecte kerstcadeau! 🙂

Cadeautjes voor mezelf

En ondertussen liet ik me nog verleiden tot een paar kleine cadeautjes voor mezelf, haha. “Want ik ben het waard” en zo van die dingen. Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke pennenhouder voor op mijn bureau.  We zijn namelijk volop plannen aan het smeden om mijn bureau onder handen te nemen en helemaal te pimpen. Helaas vond ik nergens iets naar mijn goesting, maar toen bedacht ik me: als fotomens kan ik ook gewoon zelf een koffiemok in elkaar steken met allemaal leuke foto’s van ons gezin! Ideaal om te ontstressen tijdens het werken ;-). Er is nog behoorlijk wat werk aan de bureau, maar die pennenhouder is alvast een goed begin (een mens moet positief zijn, nietwaar).

Uiteindelijk heb ik ook nog snel een toffe bladwijzer gemaakt. Tja, als book lover & fotomens kon dat niet ontbreken in mijn collectie, toch?

Yep, ook zonder fotoalbums zijn de foto’s hier prominent aanwezig :-).

.

.

.

.

* Deze blog kwam tot stand in samenwerking met smartphoto.be, maar de inhoud is wel 100% MAMoiselle. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: