MAMoiselle in Zuid-Amerika – deel 1: ¡Nos gusta Buenos Aires!

Een eerste terugblik op onze rondreis door Zuid-Amerika 9 jaar geleden. Dit schreef ik toen in ons online reisdagboek :-). 

12 november 2009 – Buenos Aires 

Hola amigos,

0002Tijd voor een eerste update! Maandag was het éindelijk zo ver: na lang wachten konden we aan onze reis beginnen. De heenreis is al bij al vlot verlopen, al had de TGV vertraging waardoor we ons in 35 minuten van TGV naar het vliegtuig moesten haasten… Daarna 13 lange uren in het vliegtuig, en dan konden we onze langverwachte eerste stappen op Zuid-Amerikaanse grond zetten!

Tijd voor een rustige namiddag om wat te bekomen van de lange reis en even kort de buurt verkennen. Het viel ons meteen op: Buenos Aires is een propere, mooie stad. Je hebt niet het gevoel dat je in een miljoenenstad zit, alhoewel hier 12 miljoen man woont…  ’s Avonds hebben we al meteen kennisgemaakt met de “parilla”: Argentijnse barbecue. En het moet gezegd, het vlees is hier niet te versmaden!

Gisteren en vandaag zijn we het centrum ingetrokken om de toerist uit te hangen. En we zijn hier meteen verliefd geworden op de stad! Hoe kunnen we Buenos Aires best beschrijven? Neem een handjevol New York (brede avenues in dambordpatroon, gigantische billboards), voeg een vleugje Madrid toe (overal (palm)bomen, koloniale gebouwen en een relax sfeertje) en een snufje Zuid-Amerikaanse vriendelijkheid, even goed schudden en voilà: Buenos Aires!

Op het programma stonden voorlopig al de belangrijkste gebouwen in het centrum, de begraafplaats in Recoleta waar Evita begraven ligt, de wijk La Boca met vrolijk gekleurde huisjes en natuurlijk het befaamde voetbalstadion, en de antiekwijk San Telmo. Nu zijn we behoorlijk uitgeteld van al dat rondwandelen, we komen hier gemakkelijk aan onze 10.000 stappen per dag ;-).

Gelukkig komen we eind december nog voor langere tijd terug naar Buenos Aires, want we hebben het gevoel dat er nog heel veel te zien valt, en het zou zonde zijn om de stad na 3 dagen alweer de rug te moeten keren…

vertrek 018Verder kunnen we nog meegeven dat het hier behoorlijk warm is, zo’n 25-30 graden. En dan te bedenken dat het nog maar lente is, wat zal dat dan zijn in de zomer… We zijn dan ook allebei al verbrand, zoals het een echte toerist betaamt ;-).

Het verkeer is hier trouwens behoorlijk chaotisch, en taxi- en buschauffeurs vlammen overal tussen met een ware doodsverachting. Best dubbel checken vooraleer je als voetganger de straat oversteekt!

Het eten valt voorlopig zeer goed mee: barbecue, empanadas, slaatjes, zelfs sushi! Voorlopig geen nachtmerries over 6 maanden lang alleen bonen, bruine rijst en cavia-vlees dus 😉

Morgen nemen we het vliegtuig naar El Calafate, in Patagonia. Het was oorspronkelijk de bedoeling om naar Ushuaia te gaan, maar na 36 pogingen bleken onze tickets toch nog niet geboekt te zijn. Bovendien hoorden we ondertussen dat Ushuaia dan wel een gezellig stadje is dat zich “meest zuidelijke stad ter wereld” mag noemen, maar dat er verder niet zoveel te beleven valt. En om van Ushuaia naar de volgende stad te raken, moesten we toch op 3 dagen bussen rekenen… Dus: verandering van de plannen, en Ushuaia laten we links liggen. De komende dagen staan gletsjers en dergelijke op het programma, meteen een groot verschil met de warmte in Buenos Aires! Ons volgende verslag zal dus wellicht vanuit iets koudere oorden worden geschreven…

Ciao!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: