Een magisch weekendje in de Efteling

Maanden geleden legden we een weekendje vast in de Efteling. Ik was er ooit geweest als kind, maar dat moet ondertussen toch al een jaar of twintig geleden zijn. Behalve wat flarden kon ik me er bijgevolg niet zoveel meer van herinneren. Ik had wel al veel positiefs gehoord over de Efteling, dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. En de verwachtingen werden meer dan ingelost. Wát een heerlijk park zeg! De Efteling scoorde op elk vlak: leuke attracties waar ook mama en papa wat aan hebben, genoeg variatie op het vlak van attracties, groot en ruim park waardoor het volk mooi verspreid is, een mooie bosrijke omgeving (handig om wat van de schaduw te kunnen genieten op een zomerse dag zoals gisteren), ongelooflijk vriendelijke medewerkers, eten aan vrij schappelijke prijzen …

Het sprookjesbos blijft natuurlijk een hit bij jong en oud. Langnek was één van de figuren die me nog is bijgebleven van mijn vorige bezoek aan de Efteling, dus die moet toen behoorlijk indruk gemaakt hebben. Ook nu waren mijn kindjes danig onder de indruk van al die sprookjes (ook al hadden ze toch even schrik van de draak en de wolf 😉 ). Holle Bolle Gijs was nog zo’n figuur die ik me levendig kon herinneren en waarvan de kindjes nu ook geen genoeg konden krijgen.

Maar ook de Droomvlucht is een droom van een attractie, hoe mooi is dat gemaakt?! De wederhelft en ik waren in elk geval zwaar onder de indruk en vonden het prachtig. Carnaval Festival en Monsieur Cannibale waren ook bij favorietjes bij onze kindjes, net zoals de Piranha. Bij die twee laatste zaten ze te gieren van het lachen, wat onmiddellijk een gigantische smile op ons gezicht toverde. Heerlijk genieten, zowel voor de kleintjes als voor ons.

We bleven overnachten in een huisje in Bosrijk, en ook dat is een echte aanrader. De huisjes zijn ruim, en het sprookjesthema wordt volledig doorgetrokken. Zo ligt er een sprookjesboekje van Klaas Vaak en liggen er slaapmutsen voor iedereen. Dolle pret voor de kindjes! We logeerden er samen met goede vrienden, en onze kindjes hadden samen echt de tijd van hun leven. En als we eerlijk zijn, wijzelf ook ;-). Want zo’n leuk park, mét goed gezelschap én het zonnetje, dat is quasi de perfectie!

Zulke weekendjes kruipen natuurlijk niet in de koude kleren – onze 10.000 stappen haalden we moeiteloos … – dus tegen gisterenavond waren we allemaal perte totale. Maar vooral de jongste: die viel in slaap in de auto en werd zelfs niet wakker toen we hem uit de auto haalden en een pamper aandeden om hem in zijn bedje te leggen. Nooit eerder gezien!

Ook vandaag raken de kindjes niet uitgepraat over al hun avonturen in de Efteling. Leuke tip: ik bracht een paar extra plattegrondjes mee, en nu zijn ze urenlang zoet met de kaart te bestuderen en te vertellen wat ze allemaal hebben gedaan, wat ze het allerleukste vonden en wat ze zich nog allemaal herinneren. Leuk om die herinneringen levend te houden!

We kregen nog een sprookjesboek mee naar huis, en de kindjes mochten elk een souvenir kiezen. Het werd knuffel Jet voor de ene en de sprookjesboom voor de andere. Vanavond is dus nog volledig in Efteling-thema: sprookjes lezen met hun slaapmuts op, vertellen en kijken op de plattegrond, spelen met hun knuffel / boom …
Nog eventjes blijven genieten :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: