3, 2, 1 … Jump!

Ik schreef het eerder al: meisjes van dertig durven zich al eens aan een carrièremove te wagen. En ik ben daar dus geen uitzondering op: vanaf maandag spring ik in het diepe en word ik volledig freelancer. Hoeraaa! En ook wel: help, waar ben ik aan begonnen?! 😉

Tot vandaag combineerde ik een job als bediende met freelancen in bijberoep. Maar die job als bediende heb ik vandaag dus vaarwel gezegd. Het afscheid was met gemengde gevoelens – 6 jaar veeg je natuurlijk niet zomaar uit, en afscheid nemen doet altijd een beetje pijn. Maar een mens moet zijn dromen durven na te jagen. En dus sluit ik vandaag de ene deur, om maandag een nieuwe te openen. Hopelijk liggen daar boeiende avonturen en heerlijke verhalen op me te wachten. 🙂

Natuurlijk ga ik sommige collega’s missen, en ik geef mijn zekerheid op; maar ik krijg er veel voor in de plaats. Ik ga een job doen die me 100% ligt en waar ik echt gelukkig van word, en dat alleen al maakt het de moeite waard. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik er mijn hele leven van heb gedroomd om schrijfster/journaliste te worden, en dus ben ik over the moon dat het eindelijk zover is. Ik sta te trappelen van ongeduld om erin te vliegen. En ik vind mezelf one lucky girl dat ik deze kans krijg 🙂 .

Bovendien krijg ik er de flexibiliteit en vrijheid gratis bovenop. Thuiswerken, mijn uren zelf regelen … leve het freelance bestaan! Want laat ons eerlijk zijn, als mama is het een droom: voltijds werken, en toch 3 dagen in de week aan de schoolpoort kunnen staan om de kindjes op te halen. Welke mama zou dat niet willen? Natuurlijk impliceert dat ook dat ik ’s avonds nog vaak achter mijn bureau zit, maar ik ben blij dat ik die keuze kán maken. Want daarvoor krijg ik veel tijd met mijn patatjes in de plaats, en dat is onbetaalbaar.

Stiekem ben ik ook wel een beetje trots op mezelf. Ik heb zélf hard aan de weg getimmerd om hier te kunnen staan. Jaren heb ik er passief van gedroomd mijn geld te verdienen met schrijven, maar die jobs komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht gevallen. Tweeënhalf jaar geleden begon ik met deze blog , ik ging op zoek naar opportuniteiten, en het resultaat is er. Ik heb er hard voor gewerkt, maar dat maakt de voldoening alleen maar groter. En het bewijst: als je iets wil, dan moet je er gewoon keihard voor gaan!

Ik haal dus diep adem, sluit mijn ogen, en ik spring. Hopelijk blijf ik drijven …

2 reacties op ‘3, 2, 1 … Jump!

 1. Lore, veel succes met deze grote sprong. Je zal volgens mij zeker en vast blijven drijven en belanden in heerlijke stromen vol nieuwe avonturen, want ik lees je blog steeds met veel bewondering en enthousiasme en ik niet alleen denk ik 😬. Ik ben benieuwd naar al je verhalen!!! Geniet van deze keuze en heb ze lief 😉Groetjes van ons!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Geen nood: je kan immers zwemmen! 😉
  Net een jaar geleden ook gesprongen en nog geen dag beklaagd…
  Een vriendin van me zei: Zie maar dat je niet verdrinkt…Mijn spontane antwoord was: Ik kan zwemmen, he!
  Grenzen bewaken blijft uiteraard een uitdaging…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: