En de award voor bodyshaming bij kleuters gaat naar …

You need to eat more. Dat staat te lezen op de verstelbare taille van een broek van mijn zoontje van 4. Als de broek helemaal verkleind moet worden, wordt de tekst volledig leesbaar. Het was me nooit eerder opgevallen, maar toen ik afgelopen weekend aan het strijken was, viel mijn oog er plots op. Eerlijk? Ik was lichtjes geshockeerd.

Proficiat CKS, jullie hebben zonet de hoofdprijs in de wacht gesleept in de categorie bodyshaming bij kleuters!

Want serieus, CKS? Wat een boodschap… Eet maar een beetje meer, want zo mager, nee, dat is maar niks. Wat dacht je van “Moei je in je eigen bord” en “Baas over eigen lijf”?

Serieus, CKS? Zetten jullie op iets wijdere broeken dan ook You need to eat less? Of vinden jullie dat not done? Ik zie nochtans het verschil niet.

Serieus, CKS? Wat een vooroordelen… Denken jullie echt dat magere kindjes altijd te weinig eten, en dikkere kindjes te veel? Zal ik mijn zoontje anders eens langs sturen? Hij eet je arm, maar zijn broeken moeten wel altijd maximaal verkleind worden, wil hij niet plots met zijn broek op zijn enkels staan.

Serieus CKS? Gaan jullie een kind van 4 al complexen aanpraten? Gelukkig kan hij op een paar letters na nog niet lezen, laat staan in het Engels. Maar dit staat wellicht óók te lezen in de broeken van kindjes die een paar jaar ouder zijn. En die het dus maar al te goed snappen.

Serieus, CKS? Is het niet de bedoeling dat kinderen opgroeien tot zelfzekere volwassenen, als het enigszins kan met een positief zelfbeeld? Hoe kan dat ooit lukken, als kledinglabels zelfs kleuters fcol al wijzen op hun onvolmaaktheden? Jij bent te mager, jij te dik. Jouw neus staat scheef en jouw oren zijn te groot. Oh wee als kinderen elkaar zouden durven pesten. Maar een kledinglabel? Laat je gaan!

Serieus, CKS? Hoe verknipt is deze maatschappij eigenlijk? Bodyshaming is tegenwoordig doodnormaal. Fatshaming, slimshaming, als we maar commentaar kunnen geven op elkaars lijf, laat ons dat dan vooral doen! Dat een mens daar onzeker van wordt, ach, who cares.
Wat een foute evolutie. Triest.

Maar om die evolutie tegenwoordig al door te trekken tot kleuters, dat is toch écht wel een brug te ver? Waar zijn we dan mee bezig?
Dat een kledinglabel als CKS vrolijk inspeelt op dergelijke foute trends, daar kan ik met de beste wil van de wereld niet bij. Jullie moeten je schamen …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: