Een zalig dagje Zeebrugge

De zee is altijd een goed idee. Het is misschien een cliché, maar wel eentje dat klopt als een bus, zeker in de zomer. Dat betekent echter niet dat je zo’n dagje aan zee altijd clichématig moet invullen met (enkel) zandkastelen bouwen en een frisse duik in het water. Zeebrugge heeft bijvoorbeeld alles in huis voor een boeiende en originele dag aan zee, zo ontdekten wij vorige week. We nemen je graag even mee op sleeptouw!

Het was grijs en regenachtig toen we vorige week donderdag Zeebrugge binnenreden. Maar geen nood, want in de voormiddag hadden we een activiteit binnen gepland: Seafront. Dit themapark is gehuisvest in de voormalige gebouwen van de oude vismijn – de perfecte locatie om op ontdekkingstocht te gaan en meer te weten te komen over de haven en de visserij.

Er zijn drie themahallen. In de eerste twee hallen, waar je een vaste collectie vindt, wordt er gefocust op de kust, de haven en de visserij. Zo ontdek je alles over de wondere onderwaterwereld, het effect van vervuiling en wat je daar zelf tegen kan doen, hoe de kustlijn zich in de loop der jaren heeft gevormd, hoe de haven tot stand is gekomen en wat het belang is geweest van de visserij. Heel interessant om meer te weten te komen over de achtergrond en de geschiedenis van de haven!

Onze kids vonden vooral de onderwaterwereld heel tof, en luisterden en keken geboeid mee naar alle weetjes en tips. Het ontstaan van de haven en de visserij was iets minder aan hen besteed, maar daar waren ze dan weer helemaal gefocust op de zoektocht naar de mascotte van Seafront en de letters om zijn naam te achterhalen. Bovendien is er een kindergedeelte met ballenbad en pirateneiland waar de jongere garde zich helemaal kan uitleven (van een leeshoekje met piratenboeken over Twister op de grond tot balspelletjes). Zo konden mama en papa in alle rust ontdekken hoe die haven er nu precies is gekomen 😉.

In de derde hal vind je de tijdelijke expo ‘Operatie Noordzee 1944-‘45’, echt een aanrader. Daar wordt gefocust op de bevrijding van de kust en dat is op een heel toffe manier aangepakt. Je kan er getuigenissen en leuke anekdotes lezen, er zijn geluidsfragmenten en filmpjes en voor de kinderen is er doorheen de expo een soort quiz waarbij ze op verschillende plaatsen meerkeuzevragen voorgeschoteld krijgen. Heel leuk om hen interactief te betrekken bij het onderwerp, en ze waren dan ook helemaal mee in het verhaal.

Ons bezoek aan Seafront duurde een tweetal uur, en ondertussen waren de weergoden ons gunstiger gezind: het was droog en de zon begon voorzichtig tevoorschijn te komen. Ideaal, want voor de deur van Seafront zijn er een paar foodtrucks. We installeerden ons in het zonnetje, en terwijl de jongens genoten van lekkere frietjes kozen wij voor een ‘tapioca’, een Braziliaanse wrap mét bijhorende cocktail/mocktail, goed voor een instant zomergevoel!

Daarna stond er een havenrondvaart bij Captain Blue op het programma, waarbij het vertrekpunt om de hoek ligt van Seafront. Op een zonnige dag gaan varen met een zomers briesje door je haar, dat kan niet tegenvallen. En inderdaad, het was zalig. Maar we waren aangenaam verrast dat de rondvaart ook zo boeiend bleek te zijn: het was de ideale manier om de haven eens van een andere kant te bekijken en om met eigen ogen te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat. De perfecte combinatie van relaxt genieten van het zonnetje én ook nog iets bijleren.

Terug aan wal keerden we nog even terug naar de foodtrucks, om bij Izy Coffee te genieten van een heerlijke (ijs)koffie.

En omdat je niet naar zee kan gaan zonder toch even het zand onder je voeten te voelen, besloten we daarna nog even af te zakken naar het strand. We sloten de dag af in de beachbar van Wecandance. Voetjes in het zand, zon op de snoet en een ijsje (voor de kindjes) of een glaasje rosé (voor de mama) in de hand: soms kan het leven mooi zijn!  

Een reactie op “Een zalig dagje Zeebrugge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: