Nieuw boek: Mama’s vertellen – Meer dan verwacht

‘Hoe doen die andere mama’s dat toch?’ Die vraag stellen we ons allemaal weleens. Daarom leek het ons bij Mama Baas een goed idee om een boekenreeks uit te brengen: ‘Mama’s vertellen’. Daarin brengen verschillende mama’s (en papa’s) hun verhaal, telkens over één centraal thema.

Het doet altijd deugd om te merken dat je niet alleen staat, en dat het er bij andere ouders ook zus of zo aan toe gaat. Om troost te vinden in herkenbare verhalen. Vandaar de reeks ‘Mama’s vertellen’, en ik heb de eer om daar de redactie van te doen en verhalen te verzamelen.

Een tijdje geleden kwam het eerste boek uit de reeks uit, (On)troostbaar. En ondertussen is ook het tweede boek uit de reeks een feit: Meer dan verwacht. In dat boek delen ouders van meerlingen hun ervaringen. Ze vertellen eerlijk over hoe ze reageerden toen ze ontdekten dat ze twee (of drie!) kindjes verwachtten, hoe ze de zwangerschap en de bevalling beleefden en welke impact die gezinsuitbreiding had.

De verhalen lopen uiteen, het gaat over tweelingen en drielingen; over eeneiige en twee-eiige meerlingen; over natuurlijke zwangerschappen en over zwangerschappen na een fertiliteitstraject. De mama’s en papa’s in het boek hebben elk hun eigen achtergrond, hun eigen verhaal en hun eigen ervaringen. Maar één ding hebben ze gemaan: op een dag zaten ze bij de gynaecoloog en kregen ze te horen dat er niet één maar twee (of drie) kloppende hartjes te zien waren op het scherm. Verrassing!

Stuk voor stuk zijn het verhalen van straffe ouders voor wie ik alleen maar bewondering kan hebben. Ik wil hen dan ook heel hard bedanken voor hun openhartige getuigenissen! ❤

Een reactie op “Nieuw boek: Mama’s vertellen – Meer dan verwacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: