Dat 2017 er boenk op was

Eind december. Ik word weer een jaartje ouder, en de dagen van 2017 zijn ook alweer geteld. Tijd voor een terugblik. En of het een fantastisch jaar was! Een jaar vol veranderingen voor mij…

2017 was het jaar van de Grote Verandering op carrièrevlak. Ik had al mijn aarzelende eerste stapjes gezet als freelancer in bijberoep, en dat beviel me wel. Dus toen de kans zich aanbood om me 100% op het schrijven te smijten, greep ik die met twee handen en ging ik er volledig voor. Een beslissing die ik me nog geen seconde heb beklaagd. Het is een job die ik met hart en ziel doe, en daarbovenop komt dan nog eens de vrijheid en de flexibiliteit die met het freelance leven gepaard gaan. Yep, ik heb mijn plekje gevonden 😉 En ik kan alleen maar zeggen: durf te dromen, en durf ervoor te gaan!

Bovendien verloor ik behoorlijk wat kilo’s, waardoor ik nu barst van de energie. Wel ja, soms toch, voor zover je kan barsten van energie als jonge mama 😜. Nee serieus, had je mij vroeger gezegd dat ik vlotjes 10km zou lopen en er nog van zou geníeten ook, ik had je keihard uitgelachen waarschijnlijk. Maar kijk, het kan verkeren!

Die lichamelijke verandering bracht een noodzakelijke verandering in mijn kleerkast teweeg. Tja, het was van moeten 🤷‍♀️ Maar ik kan je wel zeggen dat het een verademing is, om te gaan shoppen en leuke spulletjes uit te zoeken, in plaats van me tevreden te stellen met ‘bwa, dit is nog min of meer flatterend dus oké dan maar’. Het is een verademing om na het shoppen niet langer half depresssief thuis te komen omwille van het beeld dat ik zag in de pashokjes. En dat vertaalde zich in het eh… het wel heel enthousiast heraanleggen van mijn garderobe. Alleen mijn portefeuille was minder enthousiast 😉

Door dat alles herken ik mezelf opnieuw in de spiegel. En dan bedoel ik niet alleen de gesmolten versie van mezelf, maar ook het vuur dat weer in mijn ogen te zien is. 2017 is het jaar waarin ik mezelf heb teruggevonden. Ik heb mijn plekje gevonden jobgewijs, ik heb mezelf leren aanvaarden, en ik zit goed in mijn vel. Ik ben gelukkig, op elk vlak. Ik heb een fantastisch gezin, een liefdevolle en steunende familie, de beste vrienden die ik me zou kunnen wensen, een zalige job, en af en toe zelfs al eens wat tijd voor mezelf, om te gaan lopen bijvoorbeeld. Al dat geluk dat me te beurt valt beangstigt me soms weleens, want zal dat wel blijven duren? Maar in plaats van te doemdenken probeer ik gewoon dankbaar te zijn voor wat ik heb. Enneh, het is niet dat het hier altijd op rolletjes loopt hoor, verre van, en ik heb nog wel wat werk om te leren loslaten, maar da’s voer voor een andere blog.

In elk geval, 2017 voelde een beetje als ‘mijn jaar’. Dat 2018 even goed zou worden, dat durf ik zelfs niet te verlangen. Met half zo goed als afgelopen jaar zou ik al heel content zijn!

Ik wens jullie in elk geval een fantastisch jaar toe. Jaag je dromen na, en doe wat je graag doet 😉 Dat 2018 jouw jaar mag worden!

Alvast santé, op een bruisend en sprankelend jaar! 🍾🥂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: