Uitgetest: leuke uitjes in de herfstvakantie 

Het is weer vakantie, tijd om leuke dingen te doen met de kroost. Maar daar knelt het schoentje maar al te vaak: wat kunnen we vandaag eens doen? Thuisblijven, het kan gezellig en leuk zijn, maar de ervaring leert ons dat de kinderen toch regelmatig eens moeten uitwaaien of er komen problemen van (wat maandag nog eens bevestigd werd 😉). Wij testten de voorbije dagen daarom een paar dingen uit, zodat jullie wat inspiratie kunnen opdoen!

Familiepark Harry Malter

Gisteren trok ik met de kindjes naar Heusden, naar het park Harry Malter. We waren er in de paasvakantie al eens geweest, en dat was toen voor herhaling vatbaar. Verwacht geen spectaculaire of duizelingwekkende attracties, maar anderzijds, is dat echt nodig om een kind gelukkig te maken? Harry Malter bewijst van niet, want de kinderen waren superenthousiast. En omdat ze de hele dag ogen tekort hadden, waren ze zo braaf als engeltjes!

Wat mag je dan wel verwachten? Kort samengevat is het een groot speelplein, een dierenpark en een circus in één. Je vindt er onder andere aapjes, een kameel, geitjes, herten, stokstaartjes, muisjes, cavia’s, papegaaien, … Twee keer per dag wordt er een leuke voorstelling gegeven in het circus, waarbij de kindjes hun ogen uitkijken. En daarnaast kunnen ze zich uitleven op het speelplein met reuzeglijbaan, springkastelen, en een paar kleinschalige attracties. Het lijkt een beetje alsof de tijd is blijven stilstaan, maar daar trekken de kinderen zich niets van aan. In vergelijking met veel andere parken is dit een heel betaalbaar park, en bovendien is het er nooit echt druk waardoor je nergens lang moet aanschuiven. Geweldig toch! Ook eten kan aan schappelijke prijzen (wat een verademing, om eens geen fortuinen kwijt te zijn!).

In de herfstvakantie wordt het park trouwens omgetoverd in Halloweensfeer. En ik moet zeggen, ze maken er hun werk van! Overal in het park hangen heksen, spoken, skeletten en meer van dat. In de namiddag lopen er ook heuse “monsters” rond die snoepjes uitdelen. Maar geen nood, aan de ingang zijn er “anti-monster” stickers te verkrijgen, zodat je kleintje geen schrik wordt aangejaagd. De mijne waren in elk geval onder de indruk!

Er was eens…, spiekpietjes en kermis in Oostende 

Vandaag trokken we naar Oostende. Het weer was ernaar, en net zoals vorig jaar heeft de stad aan zee werk gemaakt van een kindvriendelijk aanbod in de vakantie. Wij begonnen met een “spiekpietjeszoektocht”. Ken je de befaamde spiekpietjes? Die vertellen aan Sinterklaas alles wat ze zien: zijn de kindjes braaf geweest, of toch niet helemaal? Deze spiekpietjes werden verstopt in de etalages van tien winkels in Oostende. Bij de toeristische dienst kan je een kaart krijgen met daarop de verschillende winkels, en een antwoordformulier waarop je kan aanduiden hoeveel je er telkens gespot hebt. In ruil daarvoor krijgen de kindjes achteraf nog een kleine verrassing.

Een leuke activiteit voor kleine kinderen, vonden wij. De onze waren alvast in hun nopjes elke keer ze de spiekpietjes in het oog kregen, en stonden telkens weer te springen van enthousiasme. Bovendien konden we zo rustig door de stad wandelen zonder last te hebben van een andere soort pietjes, de welbekende zeurpietjes 😉

Daarna trokken we naar het Leopoldpark, dat deze week is omgetoverd tot een heuse sprookjeswereld: Er was eens… Het park was mooi aangekleed met lichtjes en sprookjesfiguren, en er waren tal van leuke activiteiten. Zo waren er toneeltjes, maar konden kinderen ook zelf schilderen of zich amuseren op een draaimolen/schommel. Er was best wel wat volk, maar al bij al viel het mee. En ook hier waren de kindjes enthousiast bij het zien van al dat moois.

Een toffe dag op kindermaat dus in Oostende. En mooi meegenomen: beide activiteiten waren helemaal gratis. Heb je nog wat tijd of geld over, dan kan je nog eens naar de kermis op het Wapenplein trekken, want dat is er ook nog. Geen tijd om je te vervelen dus, daar aan het zeetje 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: