Back to school

1 september. Een van die dagen waarop het dubbel zo hard opvalt hoe snel het allemaal wel gaat. Nauwelijks anderhalf jaar geleden zette hij zijn eerste aarzelende stapjes in zijn schoolcarrière, die oudste van mij. Het lijkt wel gisteren. En vandaag mocht ik hem gaan afzetten in de tweede kleuterklas. Slik! Dit schooljaar zal ook de jongste al volgen. Alweer slik! 

Hij had er wel zin in, weken geleden riep hij al “hoeraaa!” als het over die terugkeer naar school ging. Vollenbak spelen, dingen bijleren, en elke dag je vriendjes zien. What’s not to like? Ik kan alleen maar hopen dat dit enthousiasme ook de volgende 18 jaar aanhoudt (een mens mag optimistisch zijn, toch?) én dat het schoolvirus ook overslaat op zijn broer. Ze moeten lang genoeg naar school, dan kunnen ze er net zo goed een feestje van maken 😊 

Als het aan de jongste had gelegen, dan was hij ook meteen op school gebleven. Hij ondernam moedige pogingen om uit de buggy te ontsnappen, want dat speelgoed zag er toch wel heel tof uit allemaal. Hij moet nog 6 maanden wachten (het gaat al snel genoeg…), maar dan gaat er ook voor hem een nieuwe wereld open. Eentje waarbij hij het geluk heeft zijn grote broer aan zijn zij te hebben. 

Ik wens alle kindjes, mama’s en papa’s en juffen en meesters in elk geval een vlotte start. Hopelijk komen de kindjes elke dag naar huis met een boekentas vol boeiende verhalen. Hopelijk kunnen de mama’s en papa’s elke dag een enthousiaste zoon of dochter aan de schoolpoort afzetten. En hopelijk zijn de batterijtjes van de juffen en de meesters helemaal opgeladen om weer een heel schooljaar het beste van zichzelf te geven, en hun leerlingen verder te laten groeien en bloeien. We zullen jullie dankbaar zijn 😉. 

Op naar een boeiend nieuw jaar 👍.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: