Hoera, herfst! 6x inspiratie voor je outfit

Het weer lijkt er wel een spelletje van te maken: de ene dag heb je ’s morgens al handschoenen nodig en doet de koude wind je naar adem happen, de andere dag mogen de sandalen weer uit de kast. Toch valt het niet meer te ontkennen: de zomer is voorbij, en de herfst is in het land. Weet je niet goed hoe je je outfit op het herfstseizoen kan afstemmen? Ik geef je graag wat inspiratie! 

1. Sweater weather

De herfst is hét ideale seizoen om je sweaters uit de kast te halen. Niets zo gemakkelijk: jeanske aan, sweaterke dabei en voila, you’re good to go. Meer comfy dan dat wordt het niet. Ik heb zelf sweaters in alle geuren en kleuren, al hebben ze bijna allemaal ofwel een beetje blingbling ofwel een leuke quote (of allebei natuurlijk).

Chilll, Donut ever give up of Holy Guacamole… Alles kan en alles mag!

Je vindt vast wel een leuke sweater in jouw stijl, want laat ons eerlijk zijn, ze gooien ze je tegenwoordig nog net niet naar het hoofd ;-).

2. For the love of jeans

Jeans kan eigenlijk altijd en overal. Maar ik moet het toegeven, mijn jeansbroek is meestal een opvallende afwezige in mijn zomergarderobe. Geef mij maar kleedjes en rokjes als het zonnetje schijnt! Nu het wat kouder begint te worden, maakt mijn jeans dus weer een comeback. Het hoeft trouwens echt niet bij een simpele jeansbroek te blijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toffe salopette, een jeansbroek met leuke patches of een tof jeansjasje, al dan niet gepimpt? Je ziet het, met jeans kan je echt alle kanten uit.

3. Leve de laagjes

Aangezien we de laatste dagen nog kunnen rekenen op een zonnige nazomer, maar het ’s morgens toch al best koud kan zijn, zijn laagjes the way to go. Show gerust nog eens je blote benen, of ga voor een broek met topje, zodat je je niet te pletter zweet als het zonnetje er doorkomt. Trek er gewoon een jeansjasje, blazertje of leren vestje boven, en zo trotseer je ook stijlvol de koudere ochtenden. Ook een bomberjasje is ideaal in de herfst én helemaal trendy.

4. I’ve got the blouse

De herfst is ook het ideale seizoen voor bloesjes: in de zomer is het daarvoor te warm, in de winter vaak te koud, maar het tussenseizoen is dus ideaal. En ook bloesjes vind je tegenwoordig in alle stijlen. Stoere ruitjes of een vrolijke print, aan jou de keuze!
Tip: combineer eens met een leren of gecoate broek om het geheel wat extra te kruiden en minder ‘tuttig’ te maken.

5. Release your inner beast

Je kan er echt niet naast kijken: de dierenprints zijn prominent aanwezig in het modebeeld. Tijgers, zebra’s of luipaarden: alles kan en alles mag. Maar hoewel ik een echte luipaardprint heel mooi vind bij een ander, voel ik me er zelf al snel Carmenneke van De Kampioenen mee. Door te variëren met kleuren krijg je echter een heel ander beeld en voel ik me er een pak comfortabeler bij. Resultaat: ook in mijn kleerkast heeft de dierenprint meermaals zijn intrede gedaan.

6. Heerlijke herfstkleuren

Sporadisch zal je me wel eens volledig in het zwart zien, maar meestal kies ik voluit voor kleur. De dagen worden donkerder, dus wat mij betreft reden te meer om kleur te bekennen in je outfit. Warme herfstkleuren zoals kaki of oranje zijn perfect, maar hét topkleur van dit moment vind ik persoonlijk okergeel. Al moet ik bekennen dat ik nog geen enkel kledingstuk naar mijn goesting heb gevonden in het oker. Dat staat dan ook hoog op mijn shopping wish list. Dringend tijd om nog eens te gaan shoppen, zo te zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: