10 dingen die je niet mag missen in Sevilla

Met een beetje optimisme (oké, een beetje veel) kunnen we in de verte de lente al zien piepen. Maar tot het zover is, zullen we het moeten doen met dromen over zonnige bestemmingen om de winterse kou wat te verdrijven. En wat dacht je dan bijvoorbeeld van Sevilla?

Deze keer geen tips voor ‘trips met kids’, want voor dit tripje liet ik mijn kids thuis. Het was met mijn vriendin Stefanie dat ik in oktober Sevilla onveilig ging maken, om twintig jaar vriendschap te vieren. En of dat een geslaagde viering van onze vriendschap werd!

We waren nauwelijks gearriveerd of ik werd halsoverkop verliefd op de stad. Nu moet ik wel toegeven dat ik in het algemeen een zwak heb voor Spaanse steden (ik heb niet voor niets Spaans gestudeerd 🙃), maar Sevilla werd toch stante pede tot één van mijn favorietjes gebombardeerd.

Ik zou zeggen: mocht Sevilla nog niet op je reisbucketlist staan, zwier de stad er dan maar snel op 😉. Er is voor elk wat wils!

Deze tien dingen mag je er alleszins niet missen:

1. Barrio Santa Cruz

img_9522Alleen al voor deze oude Joodse wijk in het historische centrum is Sevilla een absolute aanrader. Je verdwaalt er in een wirwar van smalle steegjes, charmante pleintjes en gezellige straatjes. Achter elke hoek ligt weer een nieuwe verrassing op je te wachten.

De prachtige kleurige gebouwen, de uitnodigende terrasjes, je kijkt je echt de ogen uit. Bovendien bruist het historische centrum van het leven. Overal heb je leuke tapasbars en toffe winkeltjes. Nee, je zal je hier niet snel vervelen!

Laat je neus je de weg wijzen en trek voldoende tijd uit om gewoon wat rond te dwalen en de sfeer op te snuiven. Heerlijk!

2. Het Real Alcázar

Een citytrip naar Sevilla is niet compleet zonder een bezoekje aan het Real Alcázar oftewel het Koninklijk Paleis.

Het lijkt wel alsof je er binnenstapt in een sprookje uit Duizend-en-één Nachten. Echt, je weet gewoon niet waar eerst gekeken!

Het paleis werd gebouwd in Moorse bouwstijl en werd rijkelijk versierd. Zo is er een indrukwekkende gouden koepel, een overvloed aan marmer en tal van prachtige azulejos-tegeltjes.

Maar da’s nog niet alles: op het binnenplein vind je een magnifieke patio, compleet met vijver.

En dan hebben we het nog niet gehad over de adembenemend mooie tuinen. Dankzij de schaduw van de bomen zijn die tuinen trouwens de perfecte plek om de hitte te ontvluchten als het wat te warm wordt in de stad.

Even zalig verpozen op een prachtige plekje, er zijn slechtere dingen nietwaar?

Leuk weetje: het paleis diende al als decor in verschillende films en series, waaronder de populaire Game of Thrones!

Tip: Ik zou aanraden om op voorhand online tickets te kopen. Wij hebben ons dat in elk geval niet beklaagd, toen we de gi-gan-ti-sche rij zagen aan de kassa. Echt, doen!

3. De kathedraal en La Giralda

Ik ben niet het type dat elke kerk of kathedraal moet gezien hebben, maar een bezoekje aan de kathedraal in Sevilla zou ik je toch aanraden. Al was het maar om de Giralda, de toren bij de kathedraal, te kunnen beklimmen en van het indrukwekkende uitzicht te genieten. Die toren beklim je trouwens niet via een trap, maar via een helling. De reden daarvoor? Indertijd ging men te paard naar boven!

Maar ook de kathedraal zelf is beslist de moeite waard. De kathedraal, in gotische stijl, is de grootste van Europa en herbergt o.a. het praalgraf van Colombus en een indrukwekkend altaar en orgel.

Tip: ook hier kochten we op voorhand al online tickets. Altijd handig!

4. De Plaza de España

In 1929 vond de Wereldtentoonstelling in Sevilla plaats, en naar aanleiding daarvan werd het Plaza de España ontworpen en aangelegd. Dat is een gigantisch plein in de vorm van een halve maan dat grenst aan het ‘Paviljoen van Spanje’.

Het plein is zo groot dat er zelfs een kanaal werd aangelegd, met daarover vier bruggen die gedecoreerd zijn met azulejos. Die vier bruggen staan symbool voor de vier koninkrijken van Spanje (Castilië, Aragon, León en Navarra) en zijn supermooi.

Het Paviljoen van Spanje is eigenlijk een lange galerij met daarin telkens nissen met azulejos en tegeltableaus waarop alle Spaanse provincies staan afgebeeld. Je vindt er dan ook veel Spanjaarden die een selfie nemen met ‘hun provincie’, een voorbeeld dat wij uiteraard volgden bij León 😉.

Toen wij er waren konden we er bovendien genieten van een Flamenco-optreden, wat het natuurlijk extra leuk maakte!

Tip: je kan ook een bootje huren om over het kanaal te roeien. Een leuke en verfrissende manier om het plein te bezichtigen, al is dat roeien moeilijker dan je zou verwachten. En meer zal ik daar niet over vertellen, laat je verbeelding maar het werk doen 🤪🙈

5. Parque María Luisa

Net naast het Plaza de España ligt het grootste en mooiste park van Sevilla: het Parque María Luisa. Perfect om even de drukte in de stad te ontvluchten (en om eventueel wat te genieten van schaduwrijke plekjes).

Je kan er heerlijk rondwandelen want er is meer dan genoeg te zien: fonteinen, bruggetjes, een ‘watervalletje’ en natuurlijk heel veel verschillende soorten bloemen en planten.

Het is ook de ideale plek voor een picknick of apero: genoeg bankjes of uitgestrekte grasvelden om uit te kiezen. Of als je het op zijn Spaans wil doen, ga dan voor een ‘botellón’ (samenkomen met vrienden, flessen drank meenemen en een muziekje opzetten).

6. Metropol Parasol

Pal in het oude centrum loop je plots tegen de Metropol Parasol aan: een gigantische houten constructie die er behoorlijk futuristisch uitziet en die een symbool van de stad is geworden.

Je kan er de lift nemen naar ‘El Mirador’, waar je een loopbrug van 250m lang hebt om over te wandelen en te genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Je kan er ook genieten van een drankje onder de noemer ‘drinks with a view’.

7. Fietstocht door de stad

Iedereen kent wellicht AirBnb om er logies te vinden. Maar wist je dat je daar tegenwoordig ook ‘ervaringen’ op kan boeken? Wij maakten op die manier een fietstocht door de stad, compleet met gids. Een aanrader: op een paar uur tijd doorkruisten we een groot deel van de stad. We zagen heel veel en dat allemaal doorspekt met informatie en anekdotes door een local.

Want natuurlijk heeft Sevilla nog veel meer te bieden dan de toeristische attracties die ik hierboven al beschreef. Zo fietsten we langs de rivier de Guadalquivir, gingen we naar de wijken Macarena en Triana, zagen we de arena voor stierengevechten en de Torre del Oro, en kregen we meer uitleg over de beroemde Semana Santa en Feria de Abril.

Ideaal om op de eerste dag van je verblijf in Sevilla in te plannen: zo krijg je meteen wat overzicht over de stad en weet je welke plekjes je nog wat uitgebreider wil gaan bezoeken.

Wij deden via AirBnb trouwens ook een fotoshoot in het oude stadscentrum. Heel tof: een local nam ons mee naar de leukste plekjes, en we hadden al meteen mooie kiekjes voor in ons vakantie-album 🙃.

8. Tapas eten

Het water komt me nog in de mond als ik terugdenk aan de héérlijke tapas in Sevilla. Vergeet de vettige cliché-hapjes die je vaak linkt aan de term tapas. In Sevilla kan je letterlijk overal genieten van tapas, en keer op keer werden we verrast door originele smaakbommetjes.

In ons geval resulteerde dat in twee keer per dag tapas – we konden er gewoon geen genoeg van krijgen. Er wordt ook jaarlijks een wedstrijd georganiseerd, en dus gebeurt het al eens dat je op de kaart plots een tapa ziet staan die in een bepaald jaar werd uitgeroepen tot ‘tapa van het jaar’. Telkens weer verrassend lekker!

Oh ja, en bij lekkere tapas horen lekkere drankjes natuurlijk. Een kannetje sangría (gewone of witte), een flesje wijn of een ‘tinto de verano’ maken het helemaal af 😉

9. Shoppen

In Spanje moet je shoppen, en dat is in Sevilla niet anders. Laat je gaan in de typische Spaanse ketens als Zara en Mango of snuister tussen originele spulletjes in kleine boetiekjes. Aan winkels in elk geval geen gebrek!

10. Genieten van het zonnetje

In de zomer kan het misschien een beetje té warm worden in Sevilla, maar in de lente of de herfst is het dé perfecte bestemming. Genieten van de zon terwijl het thuis regent en stormt – zalig toch?!

Dus laat die terrasjes maar komen, geniet van een ijsje in het zonnetje of installeer je heerlijk aan het zwembad.

Chillax! 😎

📷 door mezelf, Stefanie & photoswithastoryinsevilla

4 reacties op ‘10 dingen die je niet mag missen in Sevilla

  1. Sevilla stond al twee jaar op onze bucketlist , maar door corona is dit telkens niet kunnen doorgaan , dus zien we er echt naar uit om deze mooie stad te bezoeken .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: