Pak je koffers: 10 kindvriendelijke tips aan de Costa Cálida / Costa Blanca

Denk je aan Spanje, dan denk je misschien aan volgebouwde kustplaatsjes vol beton, hordes toeristen die eruitzien als roodverbrande kreeften, discotheken vol zatte Duitsers en Britten, en afgrijselijke all in-hotels. Dat is althans het cliché dat je soms door de strot geramd krijgt. Laat je echter niets wijsmaken: Spanje is meer dan dat, véél meer, en dat mochten wij de afgelopen weken opnieuw ondervinden.

Deze vakantie gingen wij op ontdekking aan de Costa Cálida en de Costa Blanca, en daaruit konden wij concluderen dat Spanje ontzettend veel mooie plekjes te bieden heeft. Natuur, cultuur, sportieve activiteiten, wellness, lekker eten, een relaxt sfeertje: je vindt het er allemaal. Yep, wij zijn fan!

We nemen je dan ook graag mee terug naar een paar hoogtepunten uit onze reis en delen met plezier een aantal kindvriendelijke tips in de streek van de Costa Cálida en de Costa Blanca.

 1. Aquopolis – Torrevieja 
  Om eerlijk te zijn, van Torrevieja zelf waren we niet direct fan. Te toeristisch, te volgebouwd, … Maar met kinderen is een Aquapark wel een schot in de roos natuurlijk.
  Tijdens onze reis vierden we de zevende verjaardag van Leon, en traditioneel kiezen we dan voor een leuke activiteit. Dit jaar werd het dus Aquopolis, samen met vrienden die ook in de streek verbleven.
  En of het plezant was! Een hele dag waterpret met tal van glijbanen en andere waterattracties: op een zonnige dag in Spanje de perfecte uitstap met kinderen.
  IMG_7013
 2. Raften op de Río Segura
  Verfrissing zoeken op het water is altijd een goed idee als je op een tropische plek bent. Tel daar een fantastisch mooi landschap bij en het feit dat je zelf kunt raften, en je krijgt een top-activiteit. Het leuke: je kan zelfs met vrij kleine kindjes raften, want je hebt een rustige afvaart die al kan vanaf 4 jaar.
  87836116-E624-45DB-92DA-34BEF94280B2 (002)
 3. Modderbaden in Lo Pagán 
  In het kustplaatsje Lo Pagán heb je aan de ene kant van de dijk de zee, en aan de andere kant een zoutmeer. De modder op de bodem van dat zoutmeer zou een geneeskrachtige werking hebben, en zorgt in elk geval voor een babyzacht velletje.
  Het is eens iets anders: je van kop tot teen insmeren met modder, laten opdrogen, en daarna drijven in het warme water van dat meer, met op de achtergrond een horde flamingo’s in het water, om de modder daarna opnieuw af te wassen. Heerlijk ontspannend, en het zorgt ongetwijfeld voor hilarische taferelen met de kroost 😄.
  IMG_7282
 4. Zoutvlaktes en lagunes 
  Je vindt in de regio tal van plaatsen waar je de zoutvlaktes en de lagunes kan bewonderen. Heel speciaal, die roze lagunes met flamingo’s en de bergen zout die er worden gewonnen.
  In Torrevieja kan je zelfs een treintje nemen waarbij het hele proces van de zoutwinning wordt uitgelegd en waarbij je kan genieten van de mooie uitzichten – al vonden wij dat nogal duur voor wat het maar was. Je kan net zo goed zelf een kijkje nemen, bijvoorbeeld in de buurt van Lo Pagán of Cabo de Palos. Ook de zonsondergangen zijn er magisch.
  IMG_7582
 5. Isla Tabarca
  Vanuit Santa Pola (of vanuit Alicante) kan je een boot nemen naar het ‘pirateneiland’ Isla Tabarca. Dat eiland is slechts 2km lang en 400m breed: je kan er dus gemakkelijk helemaal rond wandelen.
  DSC_0495Het biedt prachtige uitzichten, mooie baaitjes om te zonnebaden, en kliffen van waarop jongeren in het water springen.
  Maar daarnaast is het ook een eiland vol charmante straatjes waar het leuk is om rond te dwalen. DSC_0502
  Ook de boottocht erheen is normaal puur genieten van een lekker zeebriesje. In ons geval was het echter nogal stormachtig weer, dus dat lekker zeebriesje viel een beetje tegen 🤪.
 6. Águilas en omgeving
  Águilas is een zuidelijk gelegen charmant stadje, met een kasteel van waaruit je een prDSC_0410achtig uitzicht hebt over de baai. Wij hebben het kasteel niet kunnen bezoeken, omdat het gesloten was tijdens de siësta, maar we konden gelukkig wel van dat uitzicht genieten.
  IMG_7412
  In de buurt van Águilas heb je tal van prachtige baaitjes (geen idee waarom de stranden van Águilas zelf zo vol liggen, als je een paar kilometer verderop kunt genieten van bijna verlaten strandjes en baaitjes!).
 7. Cabo de Palos
  De ‘Manga del Mar Menor’ is een smalle landstrook met de ene kant de binnenzee ‘Mar Menor’ en de andere kant de Middellandse Zee. Het is behoorlijk volgebouwd, maar Cabo de Palos, dat aan het uiteinde van de Manga ligt, is nog heel kleinschalig gebleven.
  IMG_7627Onderweg ernaartoe passeer je prachtige lagunes (met, jawel, flamingo’s), en ook als je er eenmaal bent kan je genieten van een fantastisch uitzicht. Je hebt er een leuke beachbar, en een zalig restaurant (Parador del Mar Menor). IMG_7694
  Het eten is er lekker, maar vooral: het uitzicht is er weergaloos, zeker bij zonsondergang.
 8. Murcia 
  Murcia is de zevende grootste stad van Spanje, en dus waren we weleens benieuwd om die te gaan ontdekken. Wat een meevaller was dat!
  Het is een levendige en bruisende (studenten)stad met mooie pleinen, leuke straatjes, een imposante kathedraal, toffe winkeltjes, … Ook de brug over de Río Segura bood een prachtig uitzicht. Het was er wel behoorlijk heet, dus dat moet je er bijnemen.
  We aten er trouwens superlekkere tapas in La Tapeoteca. Om vingers en duimen bij af te likken!
 9. Cartagena
  Ook Cartagena vonden we een aangename verrassing: een leuke stad met tal van bezienswaardigheden, zoals een Romeins theater, een kasteel (mét fantastisch uitzicht), een gezellig centrum en een mooie haven.
  DSC_0185
  Wij deden een boottochtje in de haven, en gingen met de lift richting het kasteel, waar we genoten van het mooie uitzicht (waarbij we ook het Romeinse theater konden bewonderen van bovenaf).
  DSC_0199
 10. Alicante
  Zes jaar geleden gingen we al eens naar Alicante, en omdat we toen zo’n positieve indruk kregen van de stad gingen we er dit jaar nog eens naartoe. Wat ons betreft is het een echte aanrader: een zalige wandelboulevard (Explanada de España), een heel mooi centrum en een kasteel met een verbluffend uitzicht over de zee (jawel, ze houden wel van een kasteeltje met een mooi uitzicht daar in Spanje 😉). 

 

 

Een reactie op “Pak je koffers: 10 kindvriendelijke tips aan de Costa Cálida / Costa Blanca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: